:: جلد 10 - سال پنجم، شماره دوم، نیمسال دوم تحصیلی- بهار و تابستان ::
جلد 10 - سال پنجم، شماره دوم، نیمسال دوم تحصیلی- بهار و تابستان صفحات 19-13 برگشت به فهرست نسخه ها
راحله سوخته سرائی ، مهربانو امیرشاهی ، لیلا جویباری ، اکرم ثناگو*
مقدمه: با توجه به اینکه ارتقا و رشد باورهای مذهبی، حفاظت از بهزیستی روانشناختی و شادکامی، از مؤلفههای مهم در زندگی افراد به شمار میآیند، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین باورهای مذهبی و بهزیستی روانشناختی با شادکامی در دانشجویان رشته روانشناسی طراحی و اجرا شد.
روشها: در این پژوهش توصیفی- همبستگی، جامعه پژوهش، کلیه دانشجویان روانشناسی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال تحصیلی 95- 94 بود که تعداد 200 نفر به روش تصادفی، انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامههای باورهای مذهبی آلپورت، بهزیستی روانشناختی ریف و شادکامی آکسفورد بودند. دادههای جمعآوریشده با استفاده از روشهای آمار توصیفی و استنباطی و نرمافزار SPSS-16 تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که بین باورهای مذهبی با شادکامی از لحاظ آماری ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت، همچنین رابطه بین بهزیستی روانشناختی و شادکامی از لحاظ آماری، مثبت و معنادار بودند. مقدارش؟
نتیجهگیری: میتوان با آموزش باورهای مذهبی، به بهزیستی روانشناختی و شادکامی افراد کمک کرد، به عبارت دیگر با تقویت باورهای مذهبی افراد و ارتقا سطح بهزیستی روانی، میتوان زندگی شادتری برای آنان فراهم کرد.

واژه‌های کلیدی: باورهای مذهبی، بهزیستی روانشناختی، شادکامی، دانشجو، روان‌شناسی
دریافت: 1396/9/1 | پذیرش: 1396/9/1 | انتشار: 1396/9/1

Sukhteh Saraii R, Amirshahi M, jouybari L, Sanagoo *. The Relationship of Religious Beliefs and Psychological Well-being with Happiness in Psychology Students of Sari Islamic Azad University- 2016. مجله مطالعات آموزشی نما 2017; 10 :13-19

سوخته سرائی راحله، امیرشاهی مهربانو، جویباری لیلا، ثناگو اکرم. رابطه باورهای مذهبی و بهزیستی روانشناختی با شادکامی در دانشجویان روانشناسی دانشگاه آزاد ساری- 1395. دو فصلنامه مطالعات آموزشی نما آجا. 1396; 10 () :13-19