:: جلد 6 - سال سوم - شماره دوم- نیمسال دوم تحصیلی-بهار و تابستان ::
جلد 6 - سال سوم - شماره دوم- نیمسال دوم تحصیلی-بهار و تابستان صفحات 11-2 برگشت به فهرست نسخه ها
ترسیم نقشه جامع علم و فناوری علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران
علیرضا خوشدل* ، بنفشه درمنش ، کیوان مجیدزاده ، مژگان محمد ی مهر

سابقه وهدف: جهاد علمی بزرگی که در سال های اخیر با فرمان مقام معظم رهبری در ک شور آغاز شده است بی شک پیش و بیش از هر چیز دیگر نیازمند نقشه راه و برنامه راهبردی است. با توجه به جایگاه رفیع علم و فناوری در چشم انداز1404  نیروهای مسلح، دستیابیب هب الاترین سطح سامت در نیروهای مسلح منطقه و مرجعیت علمی در طب نظامی ا زاهداف راهبردی این اسناد است. دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران با الگو قراردادن سیره اهل بیت )ع(و شیوه علمی مکتب حضرت امام جعفر صادق علیه السلام این نقشه را با نام "طرح امام صادق (ع) تنظیم و پس از طی مراحل پالایش و اصلاح با تایید هیات رئیسه محترم آجا جهت اجرا به کلیه عناصر بهداشت و درمان آجا ابلاغ می نماید.

رو شها: این طرح با روش های آینده پژوهی، تحلیل استراتژیک، مصاحبه و تحلیل دلفی، مورد بررسی قرار گرفته ومشکلات و چالش های پیش روی ا جرای برنامه مورد تحلیل قرارگرفته است و نقشه راه دستیابی به ا هداف چشم ا نداز ترسیم شده ا ست. در مرحله آخر تحلیل روندا جرایی نقشه ا نجام شد تا پویایی نقشه را با توجه به چالش های اجرایی تضمین کند.

یافته ها: بر اساس تحلیل های انجام شده مبانی نقشه از جمله ارزش ها، سیاست ها، راهبردها، اولویت ها، برنامه ها، نگاشت

نهادی ترسیم شد.

بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد آنچه مهمتر از تدوین این نقشه است تعهد به اجرای آن در بین مسئولان، اعضای هیات علمی و کارکنان باشد. لذا درنهایت دو میثاق سازمانی تحت عنوان منشور سرآمدی آموزشی و پژوهشی مورد توافق عمومی مسئولان و اعضای هیات علمی قرارگرفت تا مبنای این حرکت جهادی باشد.

دریافت: 1395/8/15 | پذیرش: 1395/8/15 | انتشار: 1395/8/15

*Khoshde A, Dormanesh B, Majidzadeh Ardabili K, Mohammadimehr M. Science and technology roadmapping in AJA University of medical sciences. مجله مطالعات آموزشی نما 2015; 6 :2-11

خوشدل علیرضا، درمنش بنفشه، مجیدزاده کیوان، محمد ی مهر مژگان. ترسیم نقشه جامع علم و فناوری علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران. دو فصلنامه مطالعات آموزشی نما آجا. 1394; 6 () :2-11

جلد 6 - سال سوم - شماره دوم- نیمسال دوم تحصیلی-بهار و تابستان برگشت به فهرست نسخه ها