:: جلد 1 - سال اول- شماره اول- ویژنامه آموزشی مجله علمی پژوهشی-بهار و تابستان ::
جلد 1 - سال اول- شماره اول- ویژنامه آموزشی مجله علمی پژوهشی-بهار و تابستان صفحات 23-11 برگشت به فهرست نسخه ها
شهلا علیاری*، حسن ملکی، مهرنوش پازارگادی، عباس عباسپور

سابقه و هدف: برنامه درسی آموزش عالی به عنوان انتقال دهنده اطلاعات و فراهم کننده زمینه برای ساختن دانش و کسب مهارتها ونگرش ها از اهمیت ویژه ای برخوردارا ست.از این رو،ا رزشیابی کیفی برنامه های درسی رشته های تحصیلی و روزآمد کردن آنها با عنایت به استانداردها همواره مورد توجه بوده است. لذا هدف این تحقیق تدوین و استانداردسازی شاخص هایی جهت ارزشیابی کیفیت و اعتبارسنجی برنامه درسی دوره کارشناسی پیوسته رشته پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور می باشد.

مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- پیمایشی در سال تحصیلی 90 - 89 در سه مرحله انجام شد. در مرحله اول و دوم پیشن ویس ملاک ها و شاخص ها  از روی منابع موجود تهیه و توسط متخصصان برنامه درسی و پرستاری پالایش گردید. در مرحله سوم به منظور استاندارد سازی و تعیین وزن عوامل، ملاک ها و شاخص ها از 93 نفر از اعضا هیات علمی گروه های پرستاری دانشکده های پرستاری و مامایی مستقر در شهر تهران که به روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شده بودند، نظرسنجی به عمل آمد. این مطالعه برگرفته از رساله جهت اخذ دکتری می باشد.

یافته ها: این مطالعه منتهی به پیشنهاد 9 عامل، 39 ملاک و 143 شاخص برای ارزشیابی کیفیت و اعتبارسنجی برنامه درسی کارشناسی پیوسته رشته پرستاری گردید.

بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه، عوامل، ملاکها و شاخص های تدوین شده جهت اعتبارسنجی برنامه درسی کارشناسی پیوسته رشته پرستاری، دارای چند ویژگی شامل: رعایت استانداردهای بین المللی برنامه درسی دوره کارشناسی پرستاری،توجه به تمامی عناصر برنامه درسی، رعایت قانونمندی های برنامه درسی و استانداردسازی و تعیین وزن عوامل، ملا کها و شاخصها می باشند.

متن کامل [PDF 519 kb]   (1983 دریافت)
دریافت: 1395/8/17 | پذیرش: 1395/8/17 | انتشار: 1395/8/17

علیاری شهلا، ملکی حسن، پازارگادی مهرنوش، عباسپور عباس. تدوین و استانداردسازی شاخصهای ارزشیابی کیفیت و اعتبارسنجی برنامه درسی دوره کارشناسی پیوسته رشته پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور. دو فصلنامه مطالعات آموزشی نما آجا. 1392; 1 () :11-23

جلد 1 - سال اول- شماره اول- ویژنامه آموزشی مجله علمی پژوهشی-بهار و تابستان برگشت به فهرست نسخه ها