:: جلد 2 - سال اول ، شماره دوم- ویژه نامه آغاز سال تحصیلی -پاییز و زمستان ::
جلد 2 - سال اول ، شماره دوم- ویژه نامه آغاز سال تحصیلی -پاییز و زمستان صفحات 15-11 برگشت به فهرست نسخه ها
تدوین کوریکولوم دوره کوتاه مدت مراقبتهای پرستاری در طب نظامی
آرمین زارعیان*، مریم روشندل، سیمین تاج شریفی فر، فهیمه دادگری، سمیه آزرمی

چکیده:

در طول 8 سال دفاع مقدس پرستاران ارتش جمهوری اسلامی ایران پابه پای نیروهای دفاعی کشور در عرصه دفاع مقدس حضور داشته و به مراقبت از جان برکفان جمهوری اسلامی ایران پرداختند. در سا لهای جنگ، بخش عظیمی از کمبود دانش پرستاری نظامی در رویارویی با مجروحین و بر بالین بیماران جنگی حس شد. این امر موجب افزایش نسبی تلفات و عوارض در مجروحین و از سوی دیگر آلودگی تعدادی از پرستاران شجاع ارتش به عوارض شیمیایی شد که در صورت آموزش مناسب میتوانست ایجاد نشود.تحولات روزافزون در ساختار جنگ های بشری و تغییر شکل جنگ افزارها از شکل متعارف به جنگ های نوین و نامتعارف،احتمال برخورد کادر پرستاری با عوامل جدید و ناآشنا را افزایش داده و در صورت بسنده کردن به آموزش دروس پرستاری عمومی و عدم آگاهی در زمینه درمان، مراقبت،پیشگیری، رفع آلودگی از این عوامل و.... احتمال تلفات و زمین گیر شدن نیروهای دفاعی و حتی کادر درمانی در ساعتهای اولیه حملات را بسیار افزایش می دهد. ازاینرو دانشکده پرستاری ارتش لازم دانست با تدوین دورنمای علمی مبتنی بر یک برنامه استراتژیک و تدوین برنامه آموزشی مراقبتهای پرستاری در طب نظامی، گام مؤثری در تحقق اهداف ایران 1404 بردارد و توانمندسازی کارشناسان پرستاری در حیطه دانش، مهارت و نگرش در رویارویی با تهدیدات احتمالی دشمن را سرلوحه برنامه های دانشکده پرستاری قرار دهد.

دریافت: 1395/8/16 | پذیرش: 1395/8/16 | انتشار: 1395/8/16

زارعیان آرمین، روشندل مریم، شریفی فر سیمین تاج، دادگری فهیمه، آزرمی سمیه. تدوین کوریکولوم دوره کوتاه مدت مراقبتهای پرستاری در طب نظامی. دو فصلنامه مطالعات آموزشی نما آجا. 1392; 2 () :11-15

جلد 2 - سال اول ، شماره دوم- ویژه نامه آغاز سال تحصیلی -پاییز و زمستان برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645