[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
test::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جلد 18 - سال نهم، شماره دوم، بهار و تابستان 1400، نیمسال دوم تحصیلی 1400-1399، شماره مسلسل 18 ::
جلد 18 - سال نهم، شماره دوم، بهار و تابستان 1400، نیمسال دوم تحصیلی 1400-1399، شماره مسلسل 18 صفحات 50-39 برگشت به فهرست نسخه ها
ارائه مدل عملیاتی آموزش الکترونیکی در حوزه محیط زیست
حمید رضا سوداگر* ، محبوبه سلیمان پور عمران ، فرانک معصومیان
، hamidreza.sodagar@yahoo.com
چکیده:   (2005 مشاهده)
چکیده
مقدمه: در سالهای اخیر استفاده از فناوریهای نوین، آموزشهای سنتی را به سمت و سوی آموزشهای الکترونیکی هدایت نموده و آن را به ابزار یادگیری مهمی تبدیل کرده است. این مهم، پژوهش حاضر را به سمت ارائه مدل آموزش الکترونیکی در حوزه محیط زیست سوق داده است.
مواد وروشها: روش تحقیق آمیخته با رویکرد کیفی و کمی بود. این مطالعه در سال 1397 در ادارات کل محیط زیست شمال شرق کشور انجام گرفته است. در مرحله نخست (مطالعه کیفی)، مصاحبه نیمه ساختاریافته، 20 نفر از خبرگان محیط زیست با روش هدفمند انتخاب شدند و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی، به تبیین شناسایی مولفههای آموزش الکترونیکی پرداخته شد. سپس در مرحله دوم (مطالعه کمی) با استفاده از گویههای استخراج شده از مرحله اول، پرسشنامه محقق ساخته طراحی گردید که روایی صوری با توجه به نظر متخصصان مناسب گزارش شد و پایایی آن با آلفای کورنباخ، 76/0 به دست آمد و بین 132 نفر از کارکنان ادارات کل محیط زیست شمال توزیع شد. به منظور تحلیل دادهها از آزمون t و تحلیل عامل اکتشافی با کمک نرم افزار SPSS انجام شد.
یافتهها: در بخش تحقیق کیفی 93 گزاره مفهومی اولیه و 8 مقوله اصلی و 55 مقوله فرعی در 3 بخش عوامل علی، زمینهای و محیطی شناسایی گردید. نتایج حاصل از تحلیل اکتشافی نشان داد از میان 33 شاخص موجود، 9 عامل اصلی شامل آموزشی، سواد نیروی انسانی، تکنولوژی، فرهنگ سازی، مسئولیتپذیری اجتماعی، انگیزشی، مدیریت داده، اخلاق حرفهای و محیط سازمانی شناسایی گردید. نتایج بخش کمی، نشان داد بیشترین ضریب مربوط به بٌعد عوامل آموزشی با مقدار 877/19و کمترین آن مربوط به بٌعد محیط سازمانی با مقادیر 416/3 است که همگی ضرایب بیشتر از 3/0 بوده و معنیداری بالای رابطه ابعاد آموزش الکترونیکی را با آن نشان داد.
بحث و نتیجهگیری: آموزشهای الکترونیکی پارادایم جدید و محصول فناوری اطلاعات میباشند که سازمانها را به سمت یک انقلاب آموزشی بزرگ سوق میدهند. در این راستا پژوهش حاضر تلاش کرده است تا نسبت به ارائه مدل و چشماندازی جامع درخصوص آموزش الکترونیکی سازمان و اعمال مدیریت صحیح در ارائه آموزش الکترونیکی و راهبردهای مناسب جهت پیاده سازی آن کمک نماید.
 
واژه‌های کلیدی: کلمات کلیدی: آموزش الکترونیکی، آموزش سنتی، فناوری اطلاعات، محیط زیست
متن کامل [PDF 1830 kb]   (348 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/7/12 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sodagar H R, Soleimanpour Omran M, Masoumian F. Providing an e-learning operational model in the field of environment. مجله مطالعات آموزشی نما 2021; 18 :39-50
URL: http://nama.ajaums.ac.ir/article-1-384-fa.html

سوداگر حمید رضا، سلیمان پور عمران محبوبه، معصومیان فرانک. ارائه مدل عملیاتی آموزش الکترونیکی در حوزه محیط زیست. دو فصلنامه مطالعات آموزشی نما آجا. 1400; 18 () :39-50

URL: http://nama.ajaums.ac.ir/article-1-384-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18 - سال نهم، شماره دوم، بهار و تابستان 1400، نیمسال دوم تحصیلی 1400-1399، شماره مسلسل 18 برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مطالعات آموزشی نما Journal of Educational Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700