:: جلد 5 - سال سوم - شماره اول - نیمسال اول تحصیلی- پاییز و زمستان ::
جلد 5 - سال سوم - شماره اول - نیمسال اول تحصیلی- پاییز و زمستان صفحات 28-22 برگشت به فهرست نسخه ها
آرش غلامی صالح آبادی* ، محسن خواجه ، محبوبه تقی زاده

سابقه و هدف: شیوه های جدید آزمون و ارزیابی مانند خودارزیابی، هم به معلم و هم به فراگیر کمک می کند تا از نگر شها،طرز فکرها، تواناییها و ضعفهای فراگیر مطلع گردند. این شیوه از آزمون همچنین فراگیر را تشویق می کند تا به فراگیری مستقل تبدیل شود و شیو ه های تفکر منتقدانه را در خود شکل دهد و آنها را به یادگیری ترغیب می کند. این تحقیق به بررسی تاثیرات خودارزیابی استراتژی های خواندن درعملکرد دانشجویان رادیولوژی در بخش درک مطلب می پردازد.

مواد و رو شها: درا ین تحقیق،ا ستراتژ یهای خواندن دو گروه ا ز دانشجویان دانشگاه پیراپزشکی ا رتش مورد بررسی قرار گرفته ا ست. گروه مطالعه دانشجویان رشته رادیولوژی (آزمون و دانشجویان رشته هوشبری )کنترل بودند وا ز ابزار چک لیست "خودارزیابی مهارت خواندن" استفاده شد. برای تحلیل یافته ها از آزمون آمار توصیفی و آمار استنباطی آزمون تی مستقل Independent t-Test بهره گرفته شد.

یافته ها: بر اساس نتایج مشاهده گردید عملکرد گروه دانشجویان رشته رادیولوژی به صورت معناداری بهتر از گروه دانشجویان رشته هوشبری می باشد؛ همچنین بیشتر دانشجویان ا ز انجام خودارزیابی احساس رضایت داشتند و بر این باور بودند که روند تمرکز و اندیشیدن در نحوه یادگیری موثر و انگیزشی بوده است.

بحث و نتیجه گیری: بر پایه نتایج این تحقیق میتوان ادعا کرد که خودارزیابی تاثیر مثبتی در بهبود عملکرد دانشجویان رادیولوژ ی در ا نجام تست درک مطلب، یادگیری بلند مدت آنها و همچنین هوشیاری آنها نسبت به ا ستراتژی های مورد استفاده داشته است. این تحقیق چهارچوبی برای استفاده از خودارزیابی در ایران برای آینده ترسیم نموده است.

واژه‌های کلیدی: خودارزیابی، تمرین های درک مطلب، ارزیابی، انگیزشی
دریافت: 1395/8/23 | پذیرش: 1395/8/23 | انتشار: 1395/8/23

Gholamy Saleh Abady A, Khajeh M, Taghizadeh M. The Effect of Self-Assessment Reading Strategies on the Function of Paramedical Science Students in Comprehension Drills. مجله مطالعات آموزشی نما 2015; 5 :22-28

غلامی صالح آبادی آرش، خواجه محسن، تقی زاده محبوبه. تاثیر خودارزیابی استراتژی های خواندن در عملکرد دانشجویان پیراپزشکی در تمرین درک مطلب. دو فصلنامه مطالعات آموزشی نما آجا. 1394; 5 () :22-28