[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
test::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای طراحی

رحیم مرادی، مژگان محمدی مهر، فرشاد نجومی، آذر خزائی،
دوره ۷، شماره ۰ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

چکید ه

اهداف: تدوین محتوای الکترونیکی بر اساس الگوهای طراحی آموزشی یکی از چالش های اصلی یادگیری الکترونیکی و رمز موفقیت این سیستم آموزشی محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی جایگاه الگوهای طراحی آموزشی در طراحی و تولید محتوای الکترونیکی در محی طهای یادگیری الکترونیکی صورت گرفته است.

روش: این مقاله از نوع مروری و کتابخانه ای است. در تدوین آن از جستجوهای اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوگر و در پایگاه داده های معتبر ازجمله Magiran, Noormags, Scientific Information Database, Science

Direct, Google Scholar و مطالعات کتابخان های در کتب و مقالات علمی منتشره، استفاده شده است.

یافته ها: بر اساس الگوهای طراحی آموزشی رفتارگرایی، شناخت گرایی و سازنده گرایی در طراحی و تولید محیطهای یادگیری الکترونیکی پیشنهاد هایی ارائه شده است که می تواند در طراحی این دوره ها در دانشگاه های علوم پزشکی به اثربخشی کیفیت آموزش کمک کند. یافته های مطالعه، نشان داد که محتوای آموزشی در دور ههای آموزش الکترونیکی باید به گونه ای طراحی و در شرایطی برنامه ریزی شود که بنا به درخواست کاربر و شرایط و مقتضیات محیطی او از توان پاسخگویی به مجموع های از این لای هها برخوردار باشد. جای هیچ شکی نیست که محتوا نقش قابل ملاحظه ای را در تحقق اهداف یادگیری الکترونیکی ایفا میکند، به گونه ای که تولید محتوای الکترونیکی بدون در نظر گرفتن تمهیدات ویژه مانند استفاده از الگوهای طراحی آموزشی، موفقیت آن را به مخاطره می اندازد.

نتیجه گیری: ازآنجاکه کاربرد راهبردها و فنون طراحی آموزشی در تولید محتوای الکترونیکی با یادگیری و انگیزش دانشجویان رشته های پزشکی ارتباط معناداری دارد، ضروری است سازما نها و دانشگاه های مجری امر آموزش الکترونیکی نیز به امر طراحی آموزشی و بهک‌ارگیری رویکردهای علمی جهت آن عنایت ویژ ه ای داشته باشند.


متین قاسمی، داریوش نوروزی، معصومه اسد، مریم فلاحی،
دوره ۱۰، شماره ۰ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: با توجه به ضرورت آموزش و یادگیری در فرایند تربیت، طراحی آموزشی از جایگاه خاص و ممتازی برخوردار است. به گونهای که بدون توجه به آن، آموزش و یادگیری مؤثری اتفاق نمیافتد و اتلاف منابع انسانی و غیر انسانی را به همراه خواهد داشت. بدینسان مقاله حاضر با هدف بررسی طراحی آموزشی و نظریات موجود در این حیطه به نگارش درآمده است.
روش: این مقاله از نوع مروری و کتابخانهای است. در تدوین آن از جستجوهای اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوگر و در پایگاه دادههای معتبر ازجمله Magiran, Noormags, Scientific Information Database, Science Direct, Google Scholar و مطالعات کتابخانهای در کتب و مقالات علمی منتشر شده مر تبط با موضوع مورد مطالعه استفاده شده است.
یافتهها: جهت دستیابی به اهداف آموزشی، طراحی آموزشی امری بدیهی است. استفاده بهینه از هزینه، استفاده بهینه از زمان، ایجاد یادگیری اثربخش، ارزشیابی آموزشی معتبر و رقابت سازمانی از مزیتهای طراحی آموزشی هستند. نظریههای طراحی آموزشی ضمن ایجاد بصیرت، به عنوان ابزار و نقشه راه، طراح آموزشی را در انجام دادن وظایفش یاری مینمایند. نظریههای آموزشی، به برنامهریزان آموزشی کمک مینماید تا با طراحی فرایند آموزشی، یادگیری عمیقتر و مؤثرتری را تضمین نمایند.
نتیجهگیری: از آنجایی که توجه به طراحی آموزشی و نظریات آن، منجر به افزایش کیفیت یادگیری میگردد، ضروری است سازمانها و دانشگاهها در بکارگیری آن در فرایند آموزش و یادگیری، عنایت و توجه ویژهای داشته باشند.
 
مریم قاسمی، حسن رستگارپور،
دوره ۱۸، شماره ۰ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
مقدمه: امروزه همزمان با فراگیر شدن آموزش مبتنی بر وب در عصر دیجیتال، طراحی صحیح و اصولی محیط آموزش مبتنی بر وب با توجه به کلیه ابعاد تاثیرگذار ضروریست؛ یکی از این ابعاد مورد توجه، بعد زیباییشناسی است. پژوهش حاضر، بهمعرفی ملاکهای زیباییشناسی در طراحی آموزش مبتنی بر وب میپردازد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر، از نوع مروری است. جامعه مورد پژوهش، کلیه اسناد چاپی و دیجیتالی است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پایگاه دادههای معتبر Science Direct , ISI , Google Scholar, Scopus, Magiran, Civilica, Noormags, Irandoc, در بازده زمانی ۱۳۹۹-۱۳۸۰ یا ۲۰۲۰-۲۰۰۱ گردآوری شد، طی این فرایند ۱۰۰ منبع انتخاب شد که با استفاده از روش تحلیل محتوا و محدود نمودن نتایج جستجو بر اساس مشابهت با برخی منابع دیگر و قرار نگرفتن تعدادی از پژوهشها در راستای هدف پژوهش، ۶۰ منبع بهعنوان نمونه پژوهش انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: طراحی آموزش مبتنی بر وب بر اساس بعد زیباییشناسی، از طریق ترکیببندی عناصر بصری با استفاده از فنون بصری و روشهای متعدد ترکیببندی میتواند متضمن و مکمل ارایه صحیح محتوا، ایجاد محیط یادگیری جذاب و یادگیری بیشتر یادگیرندگان در محیط آموزش مبتنی بر وب گردد.
بحث و نتیجهگیری: بهکارگیری عناصر و فنون بصری زیباییشناسی با استفاده از روشهای متعدد ترکیببندی میتواند رهنمودها و پیشنهادات مفیدی جهت طراحی محیط آموزش مبتنی بر وب برای مدرسان و طراحان آموزشی فراهم سازد.
 
کیومرث تقی پور،
دوره ۱۸، شماره ۰ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
مقدمه: تحت تاثیر پیشرفتهای تکنولوژی آموزشی، کاربست الگوی طراحی آموزش وارونه (بهعنوان یکی از جدیدترین الگوهای سازندهگرایی) در آموزش عالی توسط متخصصان تعلیم و تربیت مورد تاکید قرار گرفته است. هدف از این پژوهش معرفی الگوی طراحی آموزشی وارونه و چگونگی کاربست آن در آموزش عالی است.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر از روش مروری- تحلیلی استفاده شده است. مقالات مرتبط با موضوع پژوهش در بازه زمانی ۲۰۰۹-۲۰۲۱ در پایگاههای اطلاعاتی موردنظر براساس کلید واژهها مورد جستجو و بررسی اسنادی قرار گرفتند.
یافتهها: یافتههای مطالعه نشان داد، طراحی آموزش براساس الگوی طراحی کلاس وارونه در دو سطح دوره، و درس (آنلاین، و چهره- به- چهره) میتواند اثربخشی آموزش دروس مختلف را ارتقاء دهد.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهشهای انجام شده مرتبط، الگوی طراحی آموزشی کلاس وارونه به عنوان از الگوهای طراحی آموزشی سازندهگرایانه برای تمام یادگیرندگان در سطوح مختلف دانش، و انواع محتوا (کاربرد مفاهیم، اصول، روش کار، حل مسئله، و....) در آموزش عالی کاربرد دارد.

 
مهندس زینب رشیدی، دکتر محمدرضا نیلی،
دوره ۱۹، شماره ۰ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
مقدمه: واسطهای کاربری عاملی حیاتی در تضمین موفقیت اپلیکیشنهای تلفن همراه محسوب میشوند. اپلیکیشنهای آموزشی تلفن همراه نه تنها قابلیت انعطافپذیری در یادگیری را فراهم میآورند، بلکه به یادگیرندگان امکان میدهند تا در هر زمان و هر مکان به یادگیری بپردازند. هدف این مقاله بررسی عوامل مؤثر در طراحی واسط کاربری اپلیکیشنهای آموزشی تلفن همراه میباشد.
روشها: روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش، مرور نظاممند به روش تحلیل محتوای کمی میباشد. جامعه آماری شامل اسناد و مدارک علمی در پایگاه دادههای معتبر در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۲-۲۰۱۹ بود که با استفاده از کلید واژههای مشخص مورد جستجو قرار گرفت. با روش نمونهگیری هدفمند ۳۱ سند معتبر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. جهت وارسی پژوهشهای انتخابی، اسناد مورد نظر از نظر اهداف، روش کار و نتایج دستهبندی شدند و نتایج آنها باهم مقایسه گردید و شباهتها و تفاوتهای آنها مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: قابلیت انعطافپذیری در استفاده و اطلاعات قابل درک برخی از اصول طراحی واسط کاربری تلفن همراه میباشند. از جمله ویژگیهای واسط کاربری آموزشی میتوان به فراهم کردن امکان تعامل یادگیرندگان با یکدیگر به منظور تسهیل بازیابی دانش و حمایت از مدیریت بار شناختی اشاره کرد.
نتیجهگیری: پیشرفتهای اخیر در فناوری، انعطافپذیری بیشتری را برای کنترل واسط کاربری اپلیکیشنهای آموزشی تلفن همراه در دسترس یادگیرندگان قرار داده است. یک چارچوب طراحی واسط کاربری برای اپلیکیشنهای آموزشی تلفن همراه میتواند عملکرد یادگیرنده را با توجه به عملکرد شناختی و تعامل، که تجربه کاربری بهتری را تضمین میکنند، بهبود دهد.

صفحه 1 از 1     

مجله مطالعات آموزشی نما Journal of Educational Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700