:: جلد 1 - سال اول- شماره اول- ویژنامه آموزشی مجله علمی پژوهشی-بهار و تابستان ::
جلد 1 - سال اول- شماره اول- ویژنامه آموزشی مجله علمی پژوهشی-بهار و تابستان صفحات 38-36 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزشیابی نظام آموزشی دانشکده پیراپزشکی و مقایسه آن با سایر دانشگاه ها از دید اساتید مدعو- بهمن 89
مجتبی صادقی*، پرویز دباغی، مراد اسماعیلی زالی
چکیده:   (2997 مشاهده)

چکید ه

سابقه وهدف:ا مروزه بهبود کیفیت سازما نهاا ز دغدغه های ا صلی آنها می باشد. شناسایین قاط ضعف و قوت و تلاش برای بهبود وضع مطلوب از اهم وظایف سازمان ها و از جمله دانشگاه است.ارزشیابی فعالیتی است که درطی آن با جمع آوری اطلاعات و بررسی عملکردهای گوناگون، در باره کفایت و شایستگی شخص یا فرایندی قضاوت می شود. هدف اصلی ارزشیابی، تقویت فعالیت ها و رو شهای اثر بخش و رفع نقاط ضعف می باشد. ارزشیابی واحدهای آموزش عالی وسیله ای جهت ایجاد تغییرات برای بهبود کیفیت آموزش است. ارزشیابی انجام شده فوق یک ارزشیابی درونی- بیرونی است.درونی از این نظرکه افراد ارزشیابی کننده، در این دانشکده به تدریس پرداخته و بیرونی از این منظر که این افراد متعلق به دانشکده مورد ارزشیابی نبوده و در سایر دانشکد ه ها و دانشگاه ها نیز مشغول به تدریس می باشند. هدف اصلی این ارزشیابی، تعیین وضعیت موجود دانشکده پیراپزشکی آجا و مقایسه آن با سایر دانشگاهها می باشد.

مواد و رو شها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی – مقطعی بوده و مقطع زمانی انتخاب شده نیمسال اول سال تحصیلی 89-90 می باشد. جامعه پژوهش اساتید مدعو دانشکده پیراپزشکی بوده که ا ز سایر دانشگاه ها جهت تدریس به ا ین دانشکده مراجعه می نمایند. نمونه ا  نتخابی شامل 20 نفرا زاساتید مدعو می باشد که بصورت تصادفی ا نتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه بوده و روش گردآوری پاسخ مکتوب نمونه می باشد. پرسشنامه اصلی دارای 21 پرسش بوده که در دو بعد درون دانشکده ای و مقایسه با سایر دانشگاهها جواب داده شده است.

یافته ها: در این پژوهش یافته ها نشان می دهد که از نظر اساتید مدعو وضعیت پوشش و رفتار دانشجویان، نظم و انضباط، آرامش محیط، ارتباط مدیران گروهها و مسئولین با اساتید، احترام و حفظ شئونات اساتید، نحوه برخورد پرسنل با اساتید و نسبت فضاب ه تعداد دانشجویان در سطح بسیار خوبی قرار داشته ونسبت به سایر دانشگاهها بهتراست. درا رتباط با دونشانگر میزان حق ا لتدریس و زمان پرداخت آن وضعیت بسیار ضعیفب وده ون سبتب ه سایر دانشگا ه ها نیز وضعیت ضعیفتر می باشد.در رابطه با سایر نشانگرها وضعیت نسیتا خوب بوده و نسبت به سایر دانشگاهها تفاوتی ندارد

نتیجه گیری:لزوم تغییرات درنحوه و زمان پرداخت حق التدریس ها احساس می شود. همچنین دربسیاری از زمینه ها و فرایندها نیاز به بازنگری وجود دارد.

متن کامل [PDF 90 kb]   (367 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/8/17 | پذیرش: 1395/8/17 | انتشار: 1395/8/17


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 1 - سال اول- شماره اول- ویژنامه آموزشی مجله علمی پژوهشی-بهار و تابستان برگشت به فهرست نسخه ها